Programajánlónk lakóinknak

Olajág Otthonok programok körlevél illusztráció
2020. április 20.

A helyzet adta lehetőségekhez igazodva, Lakóinkat most sem hagyjuk programok nélkül. Március 17-től kezdődően napi kapcsolatban vagyunk Olajág Otthonok lakóival körlevél formájában. A körlevél alapvető célja, hogy hasznos, érdekes és szórakoztató programalternatívákat nyújtson, inspirálja a lakókat a tanulásra, alkotásra, támogassa a hétköznapok tartalommal való megtöltését, fitten tartsa a szellemet, a lelket és a testet is.  

Test

A körlevél elmaradhatatlan eleméhez a napi tornához gyógytornászok, képzett gerinctrénerek vezette gyakorlatsorokat válogatunk, melyeket otthon is kényelmesen el lehet végezni. A háztartásban fellelhető eszközökön kívül (pl. szék) pedig semmire sincs hozzájuk szükség.

Lélek & Szellem

Kulturális, gasztronómiai, egészségmegőrző, vallási, zenei tartalmakat osztunk meg változatosan, színházi darabok közül, akadémikusok előadásaiból, online kiállításokból, élő közvetítésekből szemezgetjük ki az érdeklődésre leginkább számot tarthatókat. Csakhogy néhány konkrét példát említsek; Cserhalmi Imre író, könyvkritikus felkérésünkre összeállított kortársainak egy 25 könyvből álló olvasmányajánlót; az Urasenke Hungary (japán hagyományőrző teaakadémia) teamesterével teázhattak együtt Lakóink, Monspart Sarolta és Dr. Zelena András egyetemi docens személyre szóló üzenetét hallgathatták, nézhették meg, stb.

A hitélet támogatására is nagy hangsúlyt fektetünk: miséket, tóraolvásokat, gondolatokat lelkészektől, papoktól, rabbiktól is közvetítünk.

A szórakozás jegyében rengeteg fekete-fehér, kosztümös és kortárs filmet* teszünk elérhetővé, játékokra hívjuk fel a figyelmet.

Törekszünk a mentálhigiénés támogatásra ezen a platformon is, így péntekenként online meseterápiában lehet részt venni.

Aktív olvasóink az első szám óta megtanulhatták hatékonyabban kezelni a telefonjukat, több meditációs technikát elsajátíthattak, sőt a mahjongozást is kipróbálhatták. Még a Kaposvári Egyetem által indított Szenior Akadémián is részt vehettek.

 

 

*A nagyközönség számára elérhetővé tett alkotásokat felhasználva.