Húsvéti gyaloglás az egészség és a mozgás jegyében

60078367_437811640114120_5077183404420628480_n
2019. május 10.

A Nyugdíjasok Szociális Fóruma támogatásával közös húsvéti gyaloglást szerveztünk lakóinknak és az óvodásoknak.

Április 18-án, nagycsütörtökön 09:30-ra érkeztek hozzánk a Tátika Óvodából vendégeink. A lelkes ovisokat nem kevésbé lelkes lakóink várták a nagy aulában. Csepeli Olajág Otthonunk Nordic Walking Klubja már nagyon várta az idei tavaszt. Szép, napos délelőttünk volt, kellemes napsütéssel és meleggel. Így indultunk egy közös sétára a zölddel sűrűn beültetett Csillagtelepen.

Nem is gondolnánk, mi minden virít egy városi kertben. Galagonya, som, őzlábgomba, ibolya, gyöngyvirág, kakukkfű, zsálya, citromfű, orgona, tölgy, platán, japánbirs, és még sorolhatnánk mennyi érdekes és különleges apróság állított meg úton-útfélen minket.

Az ovisok nagyon figyeltek, lakóink pedig lelkesen magyarázták, hogy annak idején, mikor még kevesebb dologért jártak a patikába, melyik növényt mire használták a gyógyításban.

Mire megkerültük az intézményt, az ebédlőben már készülődtek a mesével. A fogfájós nyulacska története sok nevetést csalt a kicsik és nagyok arcára. A mese után játékos torna következett, melyen részt vehetett kicsi és nagy egyaránt.

Kondérkörünk friss palacsintával kedveskedett mindenkinek aznap, aki eljött.

A rendezvény végén pedig jutott idő egy szuper tojáskeresésre is az udvaron. Minden gyerek ajándékkal térhetett vissza az óvodába.

Köszönjük ezt a napot, mely sokat hozzátett mindahhoz, amit segítségünkkel idős lakóinkért tehetünk, hiszen a mozgás és a gyermekek a két legfontosabb kapocs és ösztönző az életükben.