Az újpalotai Olajág Otthon energetikai korszerűsítése

2018. március 04.

Az Olajág Otthonok újpalotai intézménye energetikai korszerűsítésre 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el a Kohéziós Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból.

Projekt címe: Olajág Otthonok intézményeinek energetikai korszerűsítése

Támogatási szerződés száma: KEHOP-5.2.3-16-2017-00084

Kedvezményezett: Olajág Otthonok

A projekt kommunikációs csomagbesorolása: 150-500 millió forint közötti infrastrukturális fejlesztés

A beruházás 2018 során teljes egészében megvalósul.

A beruházás eredményeképp az épületegyüttes jelenlegi „CC”- energetikai besorolása „AA+” – kiemelkedően nagy energiahatékonyságú – besorolásúvá változik.

A beruházás az épületegyüttes nyílászáróinak cseréjét valamint széles körű gépészeti korszerűsítést tartalmaz, melyek eredményeképp az épületegyüttes elsődleges energiafogyasztása – egyszersmind az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása – csökken. Az épület tetejére telepített napkollektor-mezők segítségével megújuló energiaforrást bevonására kerül sor.

Az intézményünk lakóit kulturáltabb, korszerűbb lakótérhez juttatjuk: az ablakcsere-programban valamennyi apartman hő- és hangszigetelt nyílászárókat kap. A napkollektor-mezők által termelt energia implementálása valamint a legkorszerűbb kondenzációs üzemű gázkazán cseréje lehetővé teszi a fűtési igények és a hálózati melegvíz-igény megfelelő méretezésű, biztos kiszolgálását.

A nyertes kivitelező két közbeszerzési eljárás során kerül kiválasztásra. Az eljárások megindításáról és eredményéről a vonatkozó jogszabályoknak megfelelően, az Olajág Otthonok honlapján hírt adunk.

EUszechenyi